Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Vizyon: Vizyonumuz: Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, değişim ve gelişime açık, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayıcı, etkili, nitelikli, hoşgörülü, insanlara ve düşüncelere saygılı, sorumluluk sahibi, kendine güvenen ve güvenilen, farklılıkları zenginlik sayan, düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş dünyaya yön verebilecek lider insanlar yetiştirmektir.

Misyon: Misyonumuz: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir anlayışın yayılmasına katkıda bulunmak ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak yetiştirebilmektir.

Başarılar:

Saatler: 08:00- 15:20
Servis Bilgisi: Servisler günlük gidiş geliş yapmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Yerel yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Son dört yıldır mezun vermektedir. 2022 YKS´de lisans ve ön lisans düzeyinde 13 öğrenci farklı bölümlere yerleşti.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022 yılı için % 20
Sportif Etkinlikler: Her yil voleybol,futmol,masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: -
Proje Çalışmaları: Farklı branşlarda proje çalışmaları sürdürülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: -
Kontenjan Bilgileri: Ortalama 68 öğrenci.

WEB - https://mehmetakifal.meb.k12.tr

Adres - Kılaban Mahallesi Atatürk Caddesi No 94 Uludere/ ŞIRNAK

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Kurum ilçe merkezinde olup cami, park, market, kuaför, berber,banka, spor salonlari,kafeler, lokantalar, öğretmenevi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hükümet Konağı ve Belediye binalarına yürüme mesafesindedir

Adres - Kılaban Mahallesi Atatürk Caddesi No 94 Uludere/ ŞIRNAK

Ulaşım Şırnak- Uludere arasi yolcu servisleri mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kurum ilçe merkezinde olup il merkezine uzaklığı 48 km dir.